מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים
מתכון מעולה לארוחת צהריים פרווה, 'מג'דרה' - מאכל המורכב מאורז ועדשים המתבשלים יחד, ומוגשים בפיזור של בצל מטוגן המעניק את טעמו המשובח לתבשיל עסיסי ומושלם
מג'דרה צילום: נועם זיגדון
מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים / נועם זיגדון
המצרכים למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- 1.5 כוסות עדשים ירוקים
- 3 כוסות אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 3/4 כף מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 3 כוסות מים לבישול העדשים
- 4.5 כוסות מים לבישול האורז
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן
אופן ההכנה למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- מרתיחים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שמתאדים הנוזלים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים
- בוררים את האורז ושוטפים היטב, מתבלים ומכניסים לסיר עם העדשים.
- מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר, מבשלים כ- 20 דקות עד לבישול מלא של האורז.
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- קוצצים 3 בצלים גדולים ומטגנים אותם על מחבת עם מעט שמן עד להשחמה נאה.
- בהגשה מפזרים מעל האורז מהבצל המטוגן.
בהצלחה רבה ובתאבון.
